איזה מיקסר אבחר לי?

 נבדוק את צורכנו האמיתיים:מיקסר גדול? קטן? בינוני?

ביצועיו של המיקסר נמדדים על פי הקיבולת וההספק שלו, מספר המהירויות שהוא מציע וכן בתכונות נוספות שקיימות בחלק מהדגמים.

 

קיבולת הקערה: לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפות אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.

הספק מנוע: הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר. ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט.


מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.

מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק''ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת בצק במשקל של 1 ק"ג ויותר בחרו מיקסר בעל הספק של כ-1000 ואט.